Sprogklasserne - opnå kommunikative kompetencer

I sprogklasserne på Sønderlandsskolen bliver nyankommne børn i alderen fra 5 til 13 år undervist i dansk som andetsprog. Det er det første møde, disse børn og deres familier har med det danske skolevæsen, og børnene kan være i sprogklasserne i op til to år.

I øjeblikket er der to klasser på Sønderlandsskolen. Det er S1 og S2, som har deres egen afdeling på Sønderport. Der er lige nu 32 elever i de to klasser, og eleverne kommer fra ca. 15 forskellige lande.

I sprogklasserne foregår der undervisning i dansk, matematik, de kreative musiske fag, mens de øvrige fag er en del af den daglige undervisning.

Formålet er, at eleverne i sprogklasserne lærer at bruge sproget. Sproget skal være passende til situationen, dvs. at eleverne skal kende til samtaleregler mv., ligesom de også skal opnå kommunikative kompetencer med det danske sprog, så de kan trække på hele deres sproglige repertoire. Alt sammen sådan at eleverne bliver klar til at indgå i en almen klasse på enten Sønderlandsskolen eller en anden skole i kommunen.